×
Verbouwingen: week 7
Verbouwingen: week 6

Na de hevige week van vorige week, dachten we het deze week rustiger aan te doen. Op zich was het ook wel rustiger, onze bureaus daverden niet meer, en onze gemoedsrust was iets groter. 
ONDANKS... er een mastodont van een machine op ons erf stond. Het leek wel kermis, of alsof iemand een gigantische schommel had besteld...

(kijk onderaan zeker naar het filmpje onderaan!

 Kan je begrijpen dat we een beetje onder de indruk waren? :-).

Welk nut heeft deze machine? Of wat komt ie doen? 
Wel, de nieuwboow staat op drassige grond. Den Diepen Boomgaard noemt niet voor niets 'diepen'. Op de plaats waar nu de hoeve staat, was er vroeger een zandsteengroeve voor de contstructie van de abdijkerk van Grimbergen. Daardoor ontstond er een dieper gelegen stuk land (hoor je het al komen?). Op die plek werd er nadien een hoeve gezet, met een omhaagde boomgaard (hoor je het al komen?). Den Diepen Boomgaard was geboren! 
Door het dieper gelegen niveau van de boomgaard en hoeve, vraagt de vochtigheid extra aandacht tijdens de voorbereidingen van de nieuwbouw. 

De nieuwbouw wordt gezet op paalfunderingen; een paalwoning zoals in het buitenland is een iets té idyllisch beeld, maar het komt wat neer op hetzelfde. Er worden he(eeeeeeeeeeeeeee)le diepe putten geboord in de grond, meteen gevuld met beton en er nadien ook betonijzers ingestoken om de beton te wapenen. 
En daarvoor, heb je dus zo'n monster van een machine nodig...
 

Ze duiden aan waar de palen moeten komen/geboord worden, nadien komt de machine, en als het er in zit, zit je er bijna niets meer van...

  

  

Eens de beton de beton er in gegoten is, komt de bewapening, zoals je ze al ziet liggen op de foto's. ronde buizen, gemaakt van staal, die er beton letterlijk wapent tegen trekkracht omwille van zijn korrelige structuur. 
Je zou zeggen, die wapening glijdt vlot door de (nog niet verharde) beton door, maar niets is minder waar. Er werden turn-posities aangenomen om de bewapening er vlot in te krijgen, kijk maar mee :-). 

  

Datum 25/03/2022